Barromfi termék, hús kis és nagykereskedés Budapesten, csirke, tyúk, kacsa, liba, pulyka termékek, akció, baromfi, olcsó, receptek, csirkemell, pulykanyak, libamáj, mell filé, kacsacomb, főzés, akció, receptek, libamell, pulykamell, csirkecomb, pulykacomb

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Kímélő csirkegombóc leves
Hozzávalók 4-6 személyre:
60 dkg tanyasi csirkemell, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2 db tojás, 40 dkg burgonya, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 1 csomó metélőhagyma, törött bors, só.

Elkészítése:
a csirkemelleket kicsontozzuk, a megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemell csonttal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, és 40-50 percig nem erős tűzön főzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, és az anyagok puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, metélőhagymával.
Vissza a listához