Recept - Kímélő csirkegombóc leves
Hozzávalók 4-6 személyre:
60 dkg tanyasi csirkemell, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2 db tojás, 40 dkg burgonya, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 1 csomó metélőhagyma, törött bors, só.
Elkészítése:
a csirkemelleket kicsontozzuk, a megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemell csonttal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, és 40-50 percig nem erős tűzön főzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, és az anyagok puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, metélőhagymával.
Vissza a listához
60 dkg tanyasi csirkemell, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2 db tojás, 40 dkg burgonya, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 1 csomó metélőhagyma, törött bors, só.
Elkészítése:
a csirkemelleket kicsontozzuk, a megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemell csonttal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, és 40-50 percig nem erős tűzön főzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, és az anyagok puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, metélőhagymával.