Recept - Hideg libamájszeletkék fahéjas-mézes szőlőmártással
Hozzávalók 4 személyre:
500 g libamáj, 500-800 g libazsír, só, 2 vöröshagyma, 50 g fokhagyma, 150 g angolzeller, 1 fejes vagy jégsaláta, 250 g alma, 100 g dióbél, 1/2 kaliforniai paprika, 1 citrom, 5 ek. olívaolaj, 200 g fehér szőlő, 120 g méz, őrölt fahéj, 1 dl balzsamecet
Elkészítése:
A libamájakat a megtisztított hagymákkal, besózva, a libazsírban készre sütjük, majd hűtjük. A fejes salátából, almaszeletekből, dióból és paprikából, a feldarabolt angolzellerből citromos-olívás ízesítéssel salátát készítünk. A mézet elkeverjük a balzsamecettel, fahéjjal ízesítjük, majd beletesszük a felezett, magozott szőlőszemeket. A szeletelt libamájat a salátahalom tetejére helyezzük és a mézes szőlőmártással körbeöntjük.
Vissza a listához
500 g libamáj, 500-800 g libazsír, só, 2 vöröshagyma, 50 g fokhagyma, 150 g angolzeller, 1 fejes vagy jégsaláta, 250 g alma, 100 g dióbél, 1/2 kaliforniai paprika, 1 citrom, 5 ek. olívaolaj, 200 g fehér szőlő, 120 g méz, őrölt fahéj, 1 dl balzsamecet
Elkészítése:
A libamájakat a megtisztított hagymákkal, besózva, a libazsírban készre sütjük, majd hűtjük. A fejes salátából, almaszeletekből, dióból és paprikából, a feldarabolt angolzellerből citromos-olívás ízesítéssel salátát készítünk. A mézet elkeverjük a balzsamecettel, fahéjjal ízesítjük, majd beletesszük a felezett, magozott szőlőszemeket. A szeletelt libamájat a salátahalom tetejére helyezzük és a mézes szőlőmártással körbeöntjük.