Recept - Gombás pulykatokány
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell, 15 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg liszt, 1 dl étolaj, negyed köteg friss petrezselyem, só, fehér ôrölt bors
Elkészítése:
A megmosott, lecsepegtetett pulykamellet ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, kevés előhevített olajon fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, együtt tovább pároljuk. Ízesítjük kevés sóval, a fehér borssal.
A megtisztított, alaposan megmosott gombát felszeleteljük, a húshoz adjuk. Együtt tovább pároljuk. Kevés liszttel elkevert tejszínnel behabarjuk, lassú tűzön kiforraljuk. Friss, vágott petrezselyem zölddel meghintjük.
Krokettel, párolt rizzsel körítjük.
Vissza a listához
60 dkg pulykamell, 15 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg liszt, 1 dl étolaj, negyed köteg friss petrezselyem, só, fehér ôrölt bors
Elkészítése:
A megmosott, lecsepegtetett pulykamellet ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, kevés előhevített olajon fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, együtt tovább pároljuk. Ízesítjük kevés sóval, a fehér borssal.
A megtisztított, alaposan megmosott gombát felszeleteljük, a húshoz adjuk. Együtt tovább pároljuk. Kevés liszttel elkevert tejszínnel behabarjuk, lassú tűzön kiforraljuk. Friss, vágott petrezselyem zölddel meghintjük.
Krokettel, párolt rizzsel körítjük.