Recept - Csirke májkrém
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj, kb. 5 dkg margarin, só, bors, majoránna, esetleg egy főtt tojás sárgája, vagy egy darab főtt burgonya.
Elkészítése:
A fél kg májat első lépésben megfőzzük. Hogy még egy "bőrt lehúzzunk" a májról, érdemes borsólevesben főzni, így az íze a levesben is ott van, a leves íze pedig a főtt májban, igazán nagyszerű megoldás. :)
A májat ezután botmixerrel teljesen pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, sót, borsot, majoránnát, az egészet jól összekeverjük, és kész is a tejmentes májkrém.
Még finomabb, ha egy főtt tojás sárgáját vagy egy főtt krumplit is teszünk bele.
Jó étvágyat!
Vissza a listához
0,5 kg csirkemáj, kb. 5 dkg margarin, só, bors, majoránna, esetleg egy főtt tojás sárgája, vagy egy darab főtt burgonya.
Elkészítése:
A fél kg májat első lépésben megfőzzük. Hogy még egy "bőrt lehúzzunk" a májról, érdemes borsólevesben főzni, így az íze a levesben is ott van, a leves íze pedig a főtt májban, igazán nagyszerű megoldás. :)
A májat ezután botmixerrel teljesen pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, sót, borsot, majoránnát, az egészet jól összekeverjük, és kész is a tejmentes májkrém.
Még finomabb, ha egy főtt tojás sárgáját vagy egy főtt krumplit is teszünk bele.
Jó étvágyat!