Baromfi hús, hústermékek, húskészítmények kis- és nagykereskedése Budapesten, Pestszentlőrincen

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkkal
Hozzávalók 4 személyre:
500 g libamáj, 4 db alma, 2 dl étolaj, 2 dl tokaji aszú, 100 g lapra vágott mandula, 1 kg burgonya, 20 g élesztő, 2 dl tejföl, 5 g fehér bors, só, petrezselyem, 1 kávéskanál keményítő, 1 fürt szőlő.

Elkészítése:

A májat szeletekre vágjuk és egy éjszakán át 1dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, majd egyik oldalát lisztbe mártjuk és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 3 szelet májat és 3 szelet almát számítunk személyenként. A szőlőszemeket félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk és a maradék ­ cukrozott ­ borban átfuttatjuk. Majd keményítôvel (kevés vízzel elkeverve) besurítjük és a mártással leöntjük a libamájtornyot. Végül elkészítjük a mandulás burgonyafánkot. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és megfőzzük. Ezután összetörjük, majd pedig 3 evőkanálnyi liszttel, tejföllel, élesztôvel (amit kevés tejben felfuttatunk), felaprított petrezselyemmel és pirított mandulával összedolgozzuk. Meleg helyre tesszük, ha megkelt, gombócokat készítünk belőle (egy evőkanálnyit veszünk belőle egy gombóchoz) és forró zsiradékban kisütjük.
A fánkok tetejét pirított mandulával beszórjuk. Az ételt szőlőszemekkel díszítjük.
Vissza a listához